• Cases

   


 • Grip op kwaliteit van leven

  Het ging Johan allemaal voor de wind. Hij is eindelijk voor zichzelf begonnen en hij had net met zijn vriendin een huis gekocht. Totdat hij slecht nieuws van de dokter te horen kreeg, namelijk dat hij een aandoening aan zijn nieren heeft. Zijn wereld leek in te storten en hij was de wanhoop nabij. Lees hier hoe Johan zijn leven weer heeft opgepakt en er zelfstandig voor heeft gezorgd dat zijn leven zo normaal mogelijk door kan gaan.

 • Terug naar de basis in het onderwijs

  De bezuinigingen in het speciale onderwijs hebben grote gevolgen voor het reguliere basisonderwijs. Steeds meer speciaal onderwijs wordt namelijk bij het regulier onderwijs ondergebracht. De focus verschuift hierdoor steeds meer van het ontwikkelen van het kind naar hulpverlening. Jacqueline is een van de vele docenten die er moeite mee heeft om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Lees hier hoe Life Navigator Jacqueline geholpen heeft om het plezier in haar werk weer terug te brengen. 

 • Regie over eigen zorg

  Longkanker is een ernstige aandoening die zeer veel zorg eist. Juist daarom is het zo belangrijk om goede keuzes te maken op het gebied van zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Maar het aanbod hiervan is zeer complex en onoverzichtelijk. Marko is 28 jaar oud en moet plotseling ingrijpende behandelingen ondergaan. Lees hier hoe hij uiteindelijk in de brei van zorgaanbieders en verzekeraars toch een weloverwogen beslissing heeft kunnen nemen voor het zorgpakket wat het beste aansluit op zijn persoonlijke situatie.

Volg ons